Bolu TSO

Çevrimiçi
Bolu TSO

Merhaba 👋

Bize soru sorabilirsiniz?

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI BOLU ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı haftası kapsamında İlimizde düzenlenen etkinlikler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonuyla, Vali Erkan Kılıç, il protokolü, STK temsilcileri, gastronomi alanında faaliyet gösteren okullar ve İlimiz turizm işletmelerinin katılımıyla İzzet Baysal Abant MTAL’de gerçekleştirildi.

Açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte konuşma yapan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, Bolu’nun kültürüne, yöresel lezzetlerine sahip çıkmak ve gastronomi alanında tanıtılması anlamında Bolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak, 2016 yılından beri Coğrafi işaretli ürünlerin tescil işlemleri noktasında çok ciddi çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Başkan Alemdar; “Bu çalışmalar neticesinde 2020 yılında Bolu, tüm Türkiye’de coğrafi işaret tescil şampiyonu il olmuştur. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak 11 tescilli ürün ile buna öncülük yapmaktayız. Bolu’nun günümüzde 5’i menşe adı, 20’si mahreç işareti olmak üzere toplam 25 coğrafi işaretli tescilli ürünü vardır. Şu an da toplamda 16 adet daha başvuru olup bunların 5’i odamıza aittir. Biliyoruz ki Türk Mutfağı, coğrafi işaret alınarak tanıtılabilir. Bu noktada Bolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımızla oluşturduğumuz 12 Çalışma Grubundan ikisi olan Gastronomi ile Coğrafi İşaretler ve Kooperatifçilik grubuyla, ilimizin Coğrafi İşaretli ürünlerini yaygınlaştırma ve ekonomiye katkılarının artırılması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Coğrafi işaretli ürünler Bolu’nun yöresel değerleridir. Bu yüzden tüm kişi ve kurumlara yöresel değerlerimize sahip çıkma noktasında çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Program stantların gezilmesi ile katılımcı kuruluş ve okullara plaket takdimi ile son buldu. Başkan Abdullah Alemdar’da programa iştirak eden katılımcı kuruluş ve okullara teşekkür plaketlerini takdim etti.

Haber Tarih: 24 Mayıs 2023
Menü Görüntüle