Bolu TSO

Çevrimiçi
Bolu TSO

Merhaba 👋

Bize soru sorabilirsiniz?

GİRİŞİMCİ KADINLAR AKADEMİSİ KAPANIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Odamız bünyesindeki TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi nezdinde Kariyer Merkezi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı işbirliğinde hayata geçirilen Girişimci Kadınlar Akademisi’nin kapanış programı gerçekleştirildi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü Senato salonunda gerçekleştirilen programa Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Organize Sanayi Bölge Müdürü Mustafa Gülen, Odamız Meclis Başkanvekili Murat Koca, Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı Fidan, Meclis Üyeleri Ali Acar, Burak Yüce, Meclis Üyemiz ve İzzet Baysal Vakfı Başkan Vekili Fatih Yamaner, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Bolu İl Koordinatörü Mesut Çınar, TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce ve Kurul Üyeleri, Bolu Ziraat Odası Başkanı Turan Cebeci, Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İlkay Bağatır, Bolu Abant İzzet Baysal Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Tarhan, Bolu İş Dünyası temsilcileri ve proje kapsamında eğitim sürecini tamamlayan Kadın Girişimciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce, Her fırsatta Kadın Varsa Yarın Var sloganıyla kadınlarımızın yanında olmaya ve onları iş dünyasına kazandırmaya devam ettiklerini ve bu kapsamda Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitemiz nezdinde Kariyer Merkezi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı işbirliğiyle Girişimci Kadınlar Akademisi projesini başlattıklarını ifade etti.

Yüce’nin konuşmasının ardından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Bolu İl Koordinatörü Mesut Çınar ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Tarhan, Girişimci Kadınlar Akademisi programı hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.

Program kapsamında Odamız Üyesi DMS Endüstri Ambalaj Makine Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. firma yetkilisi ve TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Damla Öztürk Çakmak ve Ardıç Yaşam firma yetkilisi Sündüs Burcu Nalbantoğlu, girişimcilik hikayeleri hakkında sunum gerçekleştirdiler.

Ardından Girişimci Kadınlar Akademisi’nde eğitim alan Gülay Karagülle, Havva Acar ve Sena Eyüpoğlu, hazırladıkları projeleriyle ilgili katılımcılara sunumlarını yaptılar.

Sunumlar sonrasında konuşan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, 2008 yılında Odamız koordinesinde kurulan TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu ile 16 yıldan bu yana İlimizdeki kadın girişimciliğinin, ekonomik ve sosyal yaşantıdaki payını artırmaya katkıda bulunmak, kadınlarımızın girişimcilik ve gelir yaratma becerilerini geliştirmelerine dönük eğitici ve bilgilendirici çalışmalar yapmak, kadın girişimcilerimizin sosyal sorumluluk bilinçlerini geliştirmek gibi amaçlarla çalışmaların sürdüğünü söyledi. Başkan Alemdar, kadın girişimciliğini destekleyen Girişimci Kadınlar Akademisi’ne katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlar ile Akademi’de yer alan eğitmen ve Kadın Girişimcilere emeklerinden ötürü teşekkür etti.

Günün anlam ve önemine binaen Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı, Bolu Organize Sanayi Bölge Müdürü Mustafa Gülen, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından program, Girişimci Kadınlar Akademisi’nde eğitimlerini tamamlayan Kadın Girişimcilere sertifikalarının takdim edilmesi ve Bolu Girişimcilik Akademisi İşbirliği protokolünün imzalanmasıyla sona erdi.

Haber Tarih: 11 Temmuz 2024
Menü Görüntüle