Bolu TSO

Çevrimiçi
Bolu TSO

Merhaba 👋

Bize soru sorabilirsiniz?

BOLU’NUN İLK KADIN TIR ŞOFÖRÜ EMİNE ŞİMŞİR’DEN ODAMIZA ZİYARET

Odamız Üyesi Özay Uluslararası Nakliye Ltd.Şti, firması Bolu’da bir ilke imza atarak bünyesinde kadın tır şoförü çalıştırmaya başladı. Bolu’nun ve firmanın ilk kadın tır şoförü olan Emine Şimşir hanımefendi, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar’ı ziyaret etti.

Bolu’nun Göynük İlçesinde yaşayan 45 yaşındaki iki çocuk annesi Emine Şimşir, Odamız Üyesi Özay Uluslararası Nakliye Ltd.Şti, firmasında işe başlayan ilimizin ilk kadın tır şoförü oldu. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar’ı ziyaret eden Emine Şimşir hanımefendi, yaklaşık 4 ay önce başladığı tır şoförlüğü mesleğinin bir kadın için kolay ve zor yanlarını anlattı.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar’da, kadının istedikten sonra başaramayacağı hiçbir iş olmadığını, kadının hayatın her alanında olmak zorunda olduğunu, çalışkanlığın ve başarının cinsiyetinin olamayacağını ifade ederek; “Kadınların bilgi, yetenek ve becerileriyle iş dünyasına ve ekonomiye kazandırılması çok önem verdiğimiz konuların başında gelmektedir. Bolu her zaman kadın girişimciliğini genlerinde barındıran kentlerden birisidir. Bolu, kanatlı hayvancılık, tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon gibi sektörlerde kadın istihdamının yoğun olduğu il olmasına karşın bugün Emine Şimşir hanımefendi gibi artık uluslararası Nakliye sektöründe de kadınlarımızı görmekteyiz. Kadınlarımıza imkan verilir ve önlerine engel konmazsa, başaramayacağı hiçbir iş olmadığını bugün bir kez daha görmüş olduk. Bu noktada, Bolu adına bir ilke imza atan Emine Şimşir hanımefendiye ve kendisine bu fırsatı tanıyan Özay Uluslararası Nakliye Ltd.Şti, firması yetkilileri Engin Ergin ve Mehmet Özay’a teşekkür ederim” dedi.

Haber Tarih: 22 Haziran 2023
Menü Görüntüle