Bolu TSO

Çevrimiçi
Bolu TSO

Merhaba 👋

Bize soru sorabilirsiniz?

BÜYÜK SANAYİ SİTESİ GENEL BİLGİLENDİRME

Menü Görüntüle

Sayın Üyemiz; Yapımına başlanan ve bitme aşamasına gelen Büyük Sanayi Sitesi dükkanlarında son günlerde arazi rayiç ve kamulaştırma değerleme çalışmaları sonucunda çıkan ücretlerin fazla olmasına yönelik Odamıza sizlerden gelen talepler doğrultusunda konuyla ilgili aşağıdaki açıklamayı yapma gereği hasıl olmuştur;

2012 Yılında Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi için üyelerden işyeri başına 12.000,00 TL kamulaştırma ücreti toplanması kararlaştırılmış olup bu ücret tahmini olarak saptanmıştır.2016 yılında talep toplama süreci tamamlanıp dükkan adedi ve proje sahası netleştikten sonra, Bolu Belediye Başkanlığı, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ve Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği arasında yapılan toplantı ile Galerici üyelerin durumu ve sayısının belirlenerek, vaziyet planı ve kontenjanların belirlenmesi, proje danışman kuruluşunun arazi rayiç ve kamulaştırma değerleme çalışmalarını yapması talep edilmiştir.

Bunun neticesinde proje danışman kuruluşu tarafından TİP1 bir işyeri için 16.000,00 TL TİP5 Galerici işyerleri içinde 47.500,00 TL toplanması gerektiği tarafımıza iletilmiştir. Bu bilgilere istinaden 2018 yılında işyeri sahiplerinden TİP1 için 4.000,00 TL kamulaştırma farkı 800,00TL X5 taksit şeklinde, Galerici işyerleri içinde TİP5 35.500,00 TL kamulaştırma farkı 7.100,00 TL X5 taksit şeklinde tahsil edilmesi için üyelere gerekli yazışmalar yapılmıştır.

Ödeme yapmayan üyeler içinde proje bitme aşamasına geldiği için yakın zamanda kura çekimi ve ardından satış sözleşmesi imzalanacağından kamulaştırmadan halen borçlu üyelere kamulaştırma farkı Yİ-ÜFE oranıyla güncelleme yapılarak yükümlülüklerin tamamlanması gerektiği belirtilmiştir.

Bu süreçte Odamız üyeleri ve Galerici esnaflarımızdan ana para ve güncelleme sonunda ortaya çıkan rakamların yüksek olduğu yönünde Odamıza sözlü talepler de bulunulmuş ve Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine ziyaretler olmuştur. Konuyla ilgili  yapılan görüşmeler sonucunda bu hesaplamaları Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin yapmadığı, Proje grubunun hesapladığı rakamlar olduğu siz değerli üyelerimize Birlik tarafından iletildiği öğrenilmiştir. Bu yüksek rakamlar elbette Odamız üyelerini ve Galerici esnafımızı rahatsız etmekte olup bunun için Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden yeniden bir çalışma yapılması istenmiş olup çalışma bittiği anda gerekli bilgilendirmeler siz değerli üyelerimize yapılacaktır.