Bolu TSO

Çevrimiçi
Bolu TSO

Merhaba 👋

Bize soru sorabilirsiniz?

TOBB ANKARA İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU 2. ORTAK AKIL TOPLANTISI İLİMİZDE YAPILDI

tobb ankara il kadin girisimciler kurulu 2 ortak akil toplantisi ilimizde yapildi 20220516111814

16.05.2022

Başkan Türker Ateş, Ankara Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından İlimizde ikincisi düzenlenen ortak akıl çalıştayına iştirak etti.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, BAİBÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Alişarlı, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, TOBB Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Belma Yılmazyiğit, TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce ve Kurul üyeleri ile bölgede faaliyet gösteren kadın girişimciler kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda bir konuşma yapan Başkan Ateş, gıda ve tarım sektörünün günümüzdeki önemine vurgu yaparak, Bolu’nun gıda ve tarım alanında mevcut durumu, iç ve dış pazardaki payı ve sektörün Bolu’daki tarihsel gelişimi hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Başkan Ateş ayrıca gıdanın korunması ve yerel istihdama katkı açısından önem taşıyan coğrafi işaretlere de değinerek Odamızın ve Bolu’nun coğrafi işaretler konusundaki çalışmalarını anlattı. Başkan Ateş, Odamızın 11 tescilli ürün ile öncülüğünü yaptığı çalışmalar sonucu 2020 yılında Bolu’nun Türkiye’de coğrafi işaret tescil şampiyonu olduğunu söyleyerek yerelde iş ve istihdamın artması için bu alanda çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, BAİBÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Alişarlı ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki’nin konuşmalarıyla devam eden programın ilk bölümünde Prof.Dr. Murat Çetinkaya tarafından “Bozulan Enflasyon Eğilimleri ve Gıda Arz Güvenliği” konulu bir sunum yapıldı.

Başkan Ateş, programda ayrıca Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ile İlimizin tarım ve gıda sektöründeki mevcut durumu ve yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Ortak akıl buluşmasının ikinci kısmında TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Günseli Özen’in moderatörlüğünde, Odamız Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi ve Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Aydın, 25 ve 26. dönem Çorum Milletvekili İlksen Ceritoğlu Kurt, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformları Genel Müdür Vekili Kerim Üstün, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Hüseyin Atar ve Kırsal Kalkınma ve Kişisel Gıda Teknolojileri Uygulama Projeleri Uzmanı Dr. Mikdat Çakır’ın konuşmacı olarak katıldıkları “Güvenli Tarımda Mevcut Durum ve Gelecek Planları” konulu panel ve TOBB KGK İl Başkanları ortak akıl toplantısı gerçekleştirildi.

Haber Tarih: 16 Mayıs 2022
Menü Görüntüle