Bolu TSO

Çevrimiçi
Bolu TSO

Merhaba 👋

Bize soru sorabilirsiniz?

“SIFIR ATIK VİZYONU İLE HAYVANSAL ATIKLARIN YÖNETİMİ ÇALIŞTAYI”

sifir atik vizyonu ile hayvansal atiklarin yonetimi calistayi 2 20230217151006

05.01.2023

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş ve Meclis Başkanı Aydoğan Tekin, Bolu Valiliği öncülüğünde Odamızın destekleriyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen “Sıfır Atık Vizyonu ile Hayvansal Atıkların Yönetimi Çalıştayı” açılış programına katıldılar. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Çalıştayın açılış konuşmasını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bolu İl Müdürü Oğuzhan Kurt yaptı.

Çalıştay da konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, İş Dünyası açısında üretmek, iktisat ve israf bu üç kelimenin çok ama çok önemli olduğunu belirterek, sıfır atık noktasında Yönetim Kurulu Üyesi olduğu TOBB bünyesinde Atık ve Geri Dönüşüm Sanayi Meclisi’nin kurulduğunu söyledi. Başkan Ateş, çalıştayın asıl konusu olan Hayvansal Atıkların Yönetimi noktasında Bolu’nun kanatlı hayvan sektörü ile çok önemli bir konuma sahip olduğunu da ifade ederek, hayvansal atıkların bertarafı ve geri dönüşümü noktasında Bolu Merkez ve ilçelerinde önemli tesislerin kurulduğunu açıkladı. Başkan Ateş, ilimiz ve ülkemiz açısından önemli olan bu çalıştayın düzenlenmesinde emek veren ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, başarılı geçmesini diledi.

Çalıştaya katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdeniz ve Bolu Valisi Erkan Kılıç’ta birer konuşma yaptılar. 

Çalıştay, Mevzuat, Çevresel Etkiler ve Biyogüvenlik, Hayvansal Atıkların Yönetimi ve Değerlendirilmesi ve Değerlendirme başlığı altında 4 oturum şeklinde gerçekleştirilecek olup bu oturumlarda 18 adet sunum yapılacaktır. Sunumlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Akdeniz Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, Tübitak Mam, ve Koku Giderim Uzmanı Mehmet Bursalıoğlu tarafından gerçekleştirilecektir.

Haber Tarih: 05 Ocak 2023
Menü Görüntüle