YUNANİSTAN'DA YATIRIMCILARA YÖNELİK İNTERNET SİTESİ HK.

TOBB'dan Odamıza alınan yazıda;

Dış İşleri Bakanlığı'ndan alınan bir yazıya atfen, Yunanistan'da yayımlanan Kathimerini Gazetesi'nin 26.03.2012 tarihli İngilizce nüshasında "Survival Guide For Foreign Inventors" başlığıyla yayımlanan haberde, birtakım hukukçu ve iktisatçıların Yunanistan Kalkınma Bakanlığı ve "Invest In Greece" kurumuyla işbirliği halinde, ülkedeki yabancı yatırımları artırmak amacıyla Yunan mevzuatı hakkında İngilizce açıklayıcı bilgiler sunacak ve sürekli güncellenecek bir internet sitesi kurdukları ve www.greeklawdigest.gr isimli web sitesinin kısa süre sonra faal hale geleceğinin kaydedildiği belirtilmektedir. Anılan sitede ayrıca, ilgili vergi sisteminin yanı sıra, yerel yargı sistemine ilişkin bilgiler, medeni hukukun temel unsurları, şirketlerin faaliyet statüleri ve ana sözleşmeleri, limited şirket, ortak fon ve bankalar hukukuna ilişkin bilgiler ile ithalat ve ihracat, gümrük, patent hukuku, taşımacılık ve gemicilik alanlarında bilgilere yer verildiği de ifade edilmektedir.