VALİ BARUŞ'A VEDA ORGANİZASYONU DÜZENLENDİ

02 Kasım 2018 Cuma - Son çıkan kararname ile Malatya Valisi olarak atanan Vali Aydın Baruş onuruna Bolu Valiliği ve Odamız organizasyonuyla bir veda yemeği düzenlendi.

Düzenlenen organizasyona Vali Aydın Baruş, Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ile Tanju Özcan, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Meclis Başkanı Halit Ergül, Odamız Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, il protokolü ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Başkan Türker Ateş yaptığı açılış konuşmasında “Bir ilin gelişmesi; ildeki tüm kanaat önderlerinin, birlikte aynı amaç etrafında çalışmasıyla mümkündür. Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri arasındaki bu birlikteliği sağlayan da mülki idarenin başında olan valilerimizdir. Sayın Valimiz 2015 yılında İlimize atandı. Enerjisi, çalışkanlığı ve dinamizmi ile tüm kurum ve kuruluşlar arasında ciddi bir sinerji ortamı oluşmasını sağladı. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler kendisiyle son derece verimli ve uyumlu bir çalışma dönemi yaşadık. Bize desteğini her zaman hissettirdi. Bizlerle beraber İlimizin ekonomisinde taş üstüne bir taş daha koyabilmek için uğraş verdi. Kendisi davet ettiğimiz tüm etkinliklerimize azami ölçüde iştirak etti. Birlikte çok sayıda üye firmamızı işyerlerinde bire bir ziyaret ettik. Ayrıca, düzenlediğimiz sektörel toplantılarda aynı masa etrafında bir araya geldik. Hiçbir zaman bizlere uzak ve mesafeli durmadı. Bir telefonla kendisine her zaman kolayca ulaşabildik. Sorunlarımızı ve taleplerimizi aktarabildik. Kapısını her zaman bizlere açık tuttu. Kendisiyle daha uzun süre İlimizde mesai yapabilmeyi isterdik. Ama ne var ki, görev yeri değişikliği de bir devlet geleneğimizdir. İlimizde görev yaptığı süre boyunca yaptığı çalışmalar için Bolu iş dünyası adına sonsuz teşekkürler ediyoruz. Sayın Valim, size Bolu iş dünyası olarak hakkımız helaldir. Sizden de bizlere hakkınızı helal etmenizi diliyoruz.“ ifadelerine yer verdi.

2015 yılının Şubat Ayı’nda Bolu’ya Vali olarak atandığında Bolu hakkında arkadaşlarından çok olumlu görüşler aldığını belirten Vali Baruş, “Bolu önceden çok bildiğim bir il değildi ancak arkadaşlarım bana Bolu hakkında çok olumlu şeyler anlattılar, illerinin güzelliklerinden bahsettiler. Bu açıdan ben Bolu’ya atanmam nedeniyle Bolu’da, Bolu insanı ile birlikte çok rahat çalışabileceğimi ve Bolu’nun güzellikleri ile birlikte kalkınmasına katkılar sunabileceğimi düşündüm. Buna yürekten inandım ve çok şükür bu günlere geldim. Yaklaşık 3 buçuk yıllık süre içerisinde umarım Bolu’ya katkımız olmuştur, Bolu insanının yüreklerine sevgi ve saygı tohumları ekmişizdir. Cumhurbaşkanlığı’nın son atama kararıyla bu olumlu görevden sonra Malatya Valisi olarak atanmamı sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Böyle bir güvene sahip olmak benim için onur verici. İnşallah bundan sonra Bolu gibi yurdumuzun çok güzel bir köşesi olan Malatya’da görevime devam edeceğim. Bu akşam benim için hüzünlü bir akşam. Yüreğimde artık Bolu’nun yokluğunu hissetmek zorunda kalacağım. Bolu insanının sevgisinden ve bana olan ilgisinden mahrum kalacağım. Ama inanıyorum ki önümüzdeki günlerde Bolu çok daha güzel yerlere, hak ettiği mesafelere ulaşacaktır” dedi.

“Buraya gelişimde ilk amacım gönüller yapmaktı, gönüller yıkmak değildi. Buradaki görev sürem içerisinde daima gönüller inşa etmeye çalıştım” diyerek konuşmasına devam eden Vali Baruş şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir çok defa konuşmalarında önemli olanın gönülleri imar etmek olduğunu sıklıkla belirtiyor. İşte bende gönüllerin inşasında bir pay sahibi olabilmek için çalışmaya gayret ettim ve bu gayretimde Bolulular olarak, kamu görevlileri arkadaşlarım olarak bana yardımcı oldunuz. Sivil toplum kuruluşlarımızla uyumlu bir diyalog içerisinde olduk. Kendileriyle çok yakın çalışma imkanı buldum. Buradan da tüm sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize şükranlarımı sunuyorum. Eğer bir şeyler bırakabildiysek Bolu insanı için bana ne mutlu. İnşallah Bolu insanının kalbinde bir yer etmişizdir. O, sevgi ve saygı daima devam edecektir, buna emin olun. Bolu’nun gök kubbesinde bir hoş seda bırakmışızdır diye ümit ediyorum. Bu hoş seda ve vatandaşlarımızın duaları benim için ileriki yaşamımda, görev hayatımda daima bana güç verecektir. Ben Bolu’yu çok sevdim. Bolu insanını çok sevdim. Buradan tüm Bolulu vatandaşlarımıza da ifade ederim ki her zaman benim gönlümde onların ayrı bir yeri olacaktır. Burası benim Vali olarak ilk görev yerim. Bundan sonraki yaşamımda, görev hayatımda Boluluları misafir etmekten, onlarla birlikte olmaktan onur duyacağım. Görev sürem içerisinde bizlere destek olan, bizlerle el birliği, gönül birliği halinde Bolu insanı için, Bolu’nun kalkınması için çaba sarf eden tüm yetkililerimize, görev arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Buradan Bolu’ya veda ederken tüm güzelliklerin, Bolulularla birlikte olmasını yürekten temenni ediyorum.”

Vali Aydın Baruş’un yaptığı konuşmanın ardından Başkan Türker Ateş ve Meclis Başkanı Halit Ergül tarafından Vali Baruş’a Bolu’nun simge diğerlerinden olan Köroğlu heykeli hediye edildi.