ÜYELERİMİZE HALKBANK İLE YENİ TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMANI

05 Ocak 2021 Salı / Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türkiye Halk Bankası arasında üst protokolü imzalanan, tedarik zinciri içinde yer alan alıcı ve satıcı firmaların ticari hayatlarını kolaylaştırarak esnek vade ve taksit imkânlarıyla güvenli ticaret sistemi ve tahsilat olanağı sağlayan Paraf KOBİ Kredi Kartı Güvenli Tedarik Zinciri Finansmanı protokolü Odamızda imzalandı.

Yapılan imza töreni, Başkan Türker Ateş, Halkbank Bölge Ticari ve KOBİ Pazarlama Bölüm Müdürü Turgay Aslan, Halkbank Bolu Şube Müdürü Vural Haçat, Halkbank Bolu Sanayi Sitesi Şubesi Müdürü Yalçın Ergüven ve Bölge Pazarlama Sorumlusu Onur Ulutaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İmza töreninde konuşan Başkan Türker Ateş, yaşanan pandeminin herşeyi olduğu gibi ticari yaşantıyı da olumsuz etkilediği bu günlerde tedarik zinciri içindeki ticaretin güvenli biçimde sürdürülmesi için TOBB öncülüğünde bu kez de Halkbank ile güvenli tedarik zinciri finansmanı çalışması başlatıldığı bilgisini verdi. Söz konusu protokol ile herhangi bir sektör ayrımı olmaksızın, tedarik zinciri içinde yer alan alıcı ve satıcı konumdaki Oda üyelerinin, güvenli biçimde ticaretlerini yapabilmelerinin önünü açtıklarını ifade eden Başkan Ateş, uygulama ile TSO üyesi olan ve tedarik zinciri içinde yer alan firmaların alım-satım işlemlerinin 540 güne kadar esnek vade, eşit taksit gibi olanaklarla Halk Bankası garantörlüğünde gerçekleştirilmesi ve böylece tahsilat konusunda her iki tarafın da riskinin sıfıra indirilmesinin amaçlandığını dile getirdi. Ateş, protokolün Oda üyelerine hayırlı olmasını dileyerek söz konusu çalışmanın hayata geçirilmesine öncülük eden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu ile gösterdikleri işbirliğinden dolayı Halkbank Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol taraflar arasında imzalandı.