RUSYA VE TATARİSTAN TEMSİLCİLERİ ODAMIZDA

06 Ekim 2020 Salı / Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Mümessil Yardımcısı ve Rusya İhracat Merkezi Türkiye Temsilcisi Radik Gimatdinov ile Tataristan Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Başdanışmanı Hakan Coşkun, Başkan Türker Ateş'e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Başkan Türker Ateş’in Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Bolu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Tolga Kaya ile birlikte kabul ettiği ziyarette karşılıklı olarak ticari işbirliği olanakları, ithalat, ihracatçılara ve yatırımcılara sağlanan kredi, finansman ve sigorta destek programları görüşüldü.

Başkan Ateş, konuk heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek Rusya’nın gerek ülkemiz, gerekse ilimiz için önemli bir ticaret partneri olduğunu vurguladı. TSO Başkanı Ateş, heyete Bolu ekonomisi, sektörleri, ihraç ürünleri ve önümüzdeki süreçteki yatırım olanakları hakkında bilgiler aktardı.

Başkan Türker Ateş ayrıca önümüzdeki süreçte Bolulu firmalar ile Rus şirketleri arasında kalıcı uzun soluklu bir ticari işbirliği geliştirmeyi amaçladıklarını dile getirerek, firmaların karşılıklı olarak bir araya gelip eşleştirileceği, yatırım, ihracat ve ithalat süreçlerinde iki taraf kurumları tarafından firmalara sağlanan desteklerin tanıtılacağı buluşmalar organize edilmesini öncelikler arasına alacaklarını kaydetti.

-OSB Ziyaret Edildi-

Oda ziyareti sonrası konuk heyet Organize Sanayi Bölgesi’ne geçti. Başkan Türker Ateş ve OSB Müdürü Mustafa Gülen’in de eşlik ettiği ziyarette Başoğlu Kablo ve Çetinkaya İlaç firmaları ziyaret edildi. Ayrıca Odamız tarafından MARKA desteğiyle yaptırılan geçici depolama tesisinde de incelemelerde bulunuldu. Başkan Ateş, burada bölgesel düzeyde firmalara gümrüklü depolama konusunda sunulan hizmetler hakkında bilgiler aktardı.