RİO DE JANEİRO EYALETİ ULAŞIM PROJELERİ

TOBB'dan Odamıza alınan yazıda;

Brezilya Büyükelçiliğimizden alınan bir yazıya atfen, Rio de Janerio eyaleti yerel hükümeti Ulaştırma Sekreteri Julio Lopes'in bir e-posta mesajında, 2014 Dünya Kupası final maçlarının oynanacağı, aynı zamanda 2016 Olimpiyatlarına evsahipliği yapacak Rio de Janerio şehrine gelecek çok sayıda insanın ihtiyaçlarının karşılanabilmesini teminen, şehrin ulaştırma altyapısının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yürütüldüğünü belirttiği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, Antonio Carlos Jobim/Galeao Havaalanı ile şehrin çeşitli bölgeleri arasında yoğun şekilde gerçekleştirilecek ulaşım konusunda başlıca yöntem olarak, ulaşımın deiz yoluyla gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü kaydedilerek, açık denize, koya ve lagüne yakın konuma sahip bölgede su yoluyla ulaşım imkanı bulunmadığı bildirilmiştir. Bu amaçla, su yoluyla ulaşım konusunda çalışmalara başlama niyeti belirtilmiş olup, Rio de Janerio şehrindeki su yoluyla ulaşım projelerinin inşa ve işletmeleriyle ilgilenebilecek Türk firmaların sorulduğu belirtilmektedir.

Konu ile ilgilenen üyelerimizin TOBB'a iletilmek üzere Odamıza bilgi vermeleri gerekmektedir.