KVKK SEMİNERİ ODAMIZDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

6 Mart 2020 Cuma / Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) bilgilendirme semineri, Bolu Barosu ve Odamız işbirliğiyle Odamız toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Başkan Türker Ateş’in evsahipliğinde Oda üyelerine yönelik olarak düzenlenen seminere Bolu Barosu avukatlarından Kübra Başarır ile beraberinde siber güvenlik uzmanları Yusuf Yüce ve Yunus Emre Çıracı konuşmacı olarak katıldı.

Seminerde 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında ile ilgili firmaların veri işleme ve paylaşma süreçlerinde yerine getirmesi gereken yasal yükümlülükler, KVKK ile ilgili kullanılan teknolojiler, kurum içinde alınması gereken güvenlik tedbirleri ve Kanunun ihlali durumunda uygulanacak cezalar ile ilgili bilgiler verildi.

Başkan Türker Ateş, kişisel verilerin kullanımı, işlenmesi ve paylaşımı hususunda Kanun ile birçok önemli düzenleme ve yükümlülük getirildiğini belirterek, veri kullanan ve işleyen tüm firmaları Kanun ile verilen yükümlülükleri yerine getirme noktasında gereken çalışmaları yapmaya davet etti. Başkan Ateş, söz konusu önemli seminerin düzenlenmesine sağladığı katkı ve destekten dolayı Bolu Barosu Başkanı Av. Sabri Erhendekçi şahsında Bolu Barosu’na ve seminer konuşmacılarına teşekkür etti.