İKİ ÜRÜNÜMÜZ DAHA TESCİL EDİLDİ

10 Kasım 2020 Salı / Odamız tarafından 2016 yılından bu yana sürdürülen coğrafi işaret seferberliği kapsamında Bolu Sarı Patatesi ve Bolu Kabaklı Gözlemesi de Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde tescil edilerek coğrafi işaretli ürünlerimiz arasında yerlerini aldı.

Bugüne kadar Bolu Kıbrıscık Pirinci, Bolu Keşi, Bolu Fındık Şekeri, Bolu Patatesli Ekmeği ve son olarak da Bolu Manda Kaymağı’nı tescil ettirip coğrafi işaretli yöresel ürünler olarak İlimize kazandıran Odamız, coğrafi işaret çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kez de Bolu’nun en bilinen ve her kesimden önemli bir tüketici kitlesine sahip olan Bolu Sarı Patatesi ile yine İlimiz yöresel kültürünün önemli ürünlerinden olan Bolu Kabaklı Gözlemesi’nin Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde Odamız adına tescili yapıldı. Böylelikle İlimizde coğrafi işaretlerde başı çeken Odamızın tescilli ürün sayısı 7’ye yükselmiş oldu.

Başkan Türker Ateş, Bolu’nun ve Odamızın tescilli coğrafi işaretlerine iki yeni ürünü daha eklemiş olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek çalışmalarının bundan sonra da hız kesmeden devam edeceğini söyledi. Başkan Ateş, başvurusu yapılan iki ürünün daha şuanda ilanda olduğunu ve ilan süresi sonunda tescil edileceğini, bunların dışında tescil süreci devam eden ayrıca 5 ürün daha bulunduğunu dile getirdi. Başkan Ateş, süreçte emeği ve katkısı bulunan herkese teşekkür ederek yeni coğrafi işaretlerin İlimize ve üreticilerimize hayırlı olmasını diledi.