ARAMA








Kadın Girişimciler

Doç. Dr. GÜLSÜN AKDEMİR EVRENDİLEK

Üye

İLETİŞİM

Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Mühendislik Mimarlık Fakültesi

Gıda Mühendisliği Bölümü

Gölköy Yerleşkesi 14280 Bolu

GSM: 0533 382 7368

Tel: +90 374 253 2600/2619

Faks: +90 374 253 45 58

E-posta: gevrendilek@yahoo.com

 

EĞİTİM

Doktora (Ph.D.): The Ohio State Üniversitesi, Columbus, OH 43210 USA

1996-2001, Gıda Bilimi ve Teknolojisi

Master (M.Sc.): The Ohio State Üniversitesi, Columbus, OH 43210 USA

1994-1996, Gıda Bilimi ve Teknolojisi

Lisans (B.Sc.): Ankara Üniversitesi, Dışkapı Ankara, TÜRKİYE

1988-1992, Gıda Bilimi ve Teknolojisi

 

ÇALIŞMA DENEYİMLERİ

Doçent Doktor: 2007-  Gıda Mühendisliği Bölümü, Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Doçent Doktor: 2006-2007 Gıda Mühendisliği Bölümü, Mustafa Kemal Üniversitesi

Doktora sonrası araştırmacı, 2005-2005 The Ohio State Üniversitesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi

Yardımcı Doçent Doktor; 2001- Gıda Mühendisliği Bölümü, Mustafa Kemal Üniversitesi

Araştırma Görevlisi; 1996-1999 Gıda Mühendisliği Bölümü, Mustafa Kemal Üniversitesi

Gıda Teknoloğu ve Stajyeri; 1998-1998 Nestle R & D Center, Marysville, OH; Sıvı gıdalarda yeni formulasyonlar üretmek, yeni ürünler geliştirmek, deneme çalışmaları yürütmek, gıdaların raf ömrünün belirlenmesi ile ilgili çalışmalar yapmak, duyusal analiz çalışmalarını dizayn etmek ve yürütmek.

Gıda Mikrobiolojisti; 1996-1996 Silliker Laboratories Inc., Columbus, OH; Hızlı analiz yöntemleri, ELISA, IMS  ve DNA probe ile çalışmak ve analizlari yürütmek.

Stajyer; 1991-1991 Ankara Universitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Meyve Sebze Suyu İşletmesi, Ankara; Meyve sebze işleme proses kontrolü ve üretilen ürün analizleri

Stajyer; 1990-1991 Kuğu un üretim ve pazarlama, Ankara; Üretim ve pazarlama uzmanı

 

A - ULUSLARARASI HAKEMLİ SCI-E DERGİ YAYINLARI
1. Durgac, E. and Evrendilek, G. A. 2014. Can statistical data explain the foodborne related diseases in Turkey? An analysis of fifty year surveillance. Journal of Public Health (yayın için gönderildi)
2. Evrendilek, G. A. 2014. Inhibitory effect of different plant essential oils on common foodborne pathogens with respect to antioxidant capacity and phenolic substance contents. Journal of Food Safety (yayın için gönderildi)
3. Abca, E.E. and Evrendilek, G.A. 2014. Pulsed electric field processing of red wine with respect to quality characteristics and microbial inactivation. Food Processing and Preservation.  ISSN 1745-4549.
4. Kadas, Z., Evrendilek, G. A., and Heper, G. 2014. The metabolic effects of hawthorn vinegar in patients with high cardiovascular risk group. Journal of Food and Nutrition Research. 2(9): 539-545.
5. Agcam, E., Akyıldız, A., Evrendilek, G. A. 2014. Effects of PEF and heat pasteurization on PME activity in orange juice with regard to a new inactivation kinetic model. Food Chemistry. 165:70-76.
6. Kurtoglu, A.B., Yavuz, R., and Evrendilek, G.A. 2014.Characterization and fate of grayantoxin in mad honey obtained from Rhododendron ponticum nectar. Food Chemistry. 161:47-52 Agcam, E., Akyıldız, A., Evrendilek, G. A. 2014. Comparison of phenolic compounds of orange juice processed by pulsed electric fields (PEF) and conventional thermal pasteurisation. Food Chemistry. 143:354-361.
7. Evrendilek, G. A., Altuntas, J., Sangun, M. K. and Zhang. H. Q. 2013. Apricot nectar processing by pulsed electric fields: Physical and chemical properties and microbial inactivation. International Journal of Food Properties. 16 (1): 216-227 Evrendilek, G.A., Baysal, T., İcier, F., Yildiz, H., Demirdoven, A., Bozkurt, H. 2012. Processing of fruits and fruit juices by novel electrotechnologies. Food Engineering Reviews. 4(1):68-87.
8. Altuntas, J., Evrendilek, G. A., Sangun, M. K. and Zhang. H. Q. 2011. Processing of peach nectar by pulsed electric fields with respect to physical and chemical properties and microbial inactivation. Journal of Food Process Engineering. 34 (2911):1506-1522 Evrendilek, G A. and Balasubramaniam, V. M. 2011. High pressure processing of yogurt drink (Ayran). Food Control 22(2011): 1435-1441
9. Kosif, R., Yılmaz, F., Evrendilek, G.A., Dıramalı, M. 2010. Effect of Aloe barbadensis and Soybean Oil on Rat Liver. International Journal of Morphology. 28(4):1101-1106
10. Altuntas, J., Evrendilek, G. A., Sangun, M. K. and Zhang. H. Q. 2010. Effects of pulsed electric field processing on the quality and microbial inactivation of sour cherry juice. International Journal of Food Science and Technology, 45:899-905.
11. Evrendilek, G. A., Tok, F. M., Soylu, E. M., and  Soylu, S. 2009. Inactivation of Botryitis cinerea inoculated into sour cherry juice, apricot and peach nectars by pulsed electric fields. Italian Journal of Food Science 21(2):171-182.
12. Soylu, S., Soylu, E.M., Evrendilek, G. A. 2009. Chemical compositions and antibacterial activities of bitter fennel (Foeniculum vulgare Mill. var.vulgare) and dill (Anethum graveolens L.) essential oils against the growth of food-borne and seed-borne plant pathogenic bacteria. Italian Journal of Food Science 3(21):347-356.
13. Akın,  E. and Evrendilek, G. A. 2009. Effect of Pulsed Electric Fields on Physical, Chemical and Microbiological Properties of Formulated Carrot Juice Carrying Functional Properties. Food Science and Technology International 15(3): 275-282.
14. Evrendilek, G. A., Tok, F. M.,  Soylu, E. M., and  Soylu, S. 2008. Inactivation of Penicillum expansum in fruit juice/nectars by pulsed electric fields. Food Microbiology 25 (5):662-667.
15. Ratanatriwong, R. Evrendilek, G. A. and Zhang, Q. H. 2008. Pulsed electric field processing of formulated rice puding. Journal of Food Safety 28:126-141.
16. Evrendilek, G A., Koca, N., Harper, J. W. and Balasubramaniam, V. M. 2008. High pressure processing of Turkish White Cheese for microbial inactivation. Journal of Food Protection 71(1):102-108.
17. Öksuz, A., Evrendilek, G A., Calis, M. S., and Ozeren, A. 2008. Production of a dry sausage from African catfish (Clarias gariepinus, Burchell, 1822): Microbial, chemical, and sensory evaluations.  International Journal of Food Science and Technology 43: 166-172.
18. Evrendilek, G A. 2007. Survival of Escherichia coli O157:H7 in yogurt drink, plain yogurt and salted (-tuzlu) yogurt: Effects of storage time, temperature, background flora and product characteristics. International Journal of Dairy Technology. 60 (2): 118-122.
19. Min,  S., Evrendilek, G A., and Zhang Q.H. 2007. Pulsed electric fields: Processing system, microbial and enzyme inhibition, and shelf life extension of foods. IEEE Transactions on Plasma Science. 35(1):59-73. 
20. Aslantaş, Ö., Erdoğan, S., Cantekin, Z., Gülaçtı, İ, and Evrendilek, G A. 2006. Isolation and characterization of verocytotoxin-producing Escherichia coli O157 from Turkish cattle. International Journal of Food Microbiology. 106:338-342.
21. Evrendilek, G A. and Zhang, Q. H. 2005. Effect of pulse polarity and pulse delaying time on pulsed electric fields-induced pasteurization of E. coli O157:H7. Journal of Food Engineering 68:271-276.
22. Dadalıoğlu, I. and A Evrendilek, G A. 2004. Chemical compositions and antibacterial effects of essential oils of Turkish oregano (Origanum minutiflorum), bay laurel (Laurus nobilis), Spanish lavender (Lavandula stoechas L), and fennel (Foeniculum vulgare) on common foodborne pathogens. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 52:8255-8260.
23. Soylu, E M., Tok, F. M., Soylu, S., Kaya, A. D., and Evrendilek, G A. 2004. Antifungal activities of the essential oils on post-harvest disease agent Penicillum digitatum. Pakistan Journal of Biological Sciences 8(1): 25-29.
24. Evrendilek, G A., Li, S. Dantzer, W. R., and Zhang, Q. H. 2004. Pulsed electric field processing of beer: Microbial, sensory and quality analyses. Journal of Food Science 69 (8):228-232.
25. Yeom, H.W., Evrendilek, G A., Jin, T. J., and Zhang, Q. H.2004. Processing of yogurt based product with pulsed electric fields: Microbial, sensory and physical evaluations. Journal of Food Processing and Preservation. 28(3):161-178.
26. Evrendilek, G A., Yeom, H. W., Jin, Z.T., and Zhang, Q. H. 2004. Safety and quality  evaluation of yogurt-based drink processed by pilot plant PEF system. Journal of Food Process Engineering 27(3):197-212.
27. Hermawan, N., Evrendilek, G A., Dantzer, W. R.,  Zhang, Q. H., and  Richter, E. R. 2004. Pulsed electric field treatment of liquid whole egg inoculated with Salmonella Enteritidis. Journal of Food Safety. 24(1): 71-85.
28. Evrendilek, G A., Zhang, Q. H., and Richter, E. R. 2004. Application of pulsed electric fields to skim milk inoculated with Staphylococcus aureus. Biosystems Engineering. 87(2): 137-144.
29. Evrendilek, G A., and Zhang, Q. H. 2003. Effects of pH, temperature and pre-pulsed electric field treatment on pulsed electric field and heat inactivation of Escherichia coli O157:H7.  Journal of Food Protection. 66(5):755-759.
30. Evrendilek, G A., Chism, G., and Richter, E. R. 2001. Concurrent detection of E. coli O157:H7 and Salmonella from a single enrichment in 24h. Journal of Food Safety 21(2): 75-86.
31. Evrendilek, G A., Dantzer, W. R., Streaker, C. B., Ratanatriwong, R. and Zhang, Q. H. 2001. Shelf-life evaluations of liquid foods treated by pilot plant pulsed electric field system. Journal of Food Processing and Preservation 25: 283-297.
32. Evrendilek, G A., Jin, Z. T., Ruhlman, K.T., Qiu, X., Zhang, Q. H., and Richter, E. R. 2000. Microbial safety and shelf life of apple juice and cider processed by bench and pilot scale PEF systems. Journal of Innovative Food Science and Emerging Technology 2000(1):77-86.
33. Evrendilek, G A., Q. H. Zhang, and R. E.  Richter. 1999. Inactivation of Escherichia coli O157:H7 and Escherichia coli 8739 in apple juice by pulsed electric fields. Journal of Food Protection 62 (7): 793-796.

 

B - YÜRÜTÜCÜ VE ARAŞTIRMACI OLDUĞU PROJELER

1. San-Tez Projesi, proje yürütücüsü 2013-2014. Ev tipi fırınlarda koku filtrelerinin etkinliğinin incelenmesi ve mevcut fırınlarda uygulanması. Proje kodu 01560-STZ-2012-2. Bütçe: 79 000 TL
2. San-Tez Projesi, proje yürütücüsü2013-2015. Aynı hacimde pişirilen farklı gıdaların kokularının karışmasını önleme yöntemleri geliştirilmesi ve parametrik olarak incelenmesi. Proje kodu 01561-STZ-2012-2. Bütçe: 38 000 TL
3. Devlet Planlama Teşkilatı Projesi, proje yürütücüsü 2009-2014. Yenilikçi gıda teknolojileri geliştirme merkezi. Proje kodu 2009DPT K 120140. Bütçe: 6 850 000 TL
4. Devlet Planlama Teşkilatı Projesi, araştırmacı, 2010-2011. A.İ.B.Ü. kalite kontrol ve ar-ge merkezi. Proje kodu 2010 K 120390 Bütçe: 6 500 000 TL
5. TÜBİTAK Kariyer Projesi, proje yürütücüsü, 2005-2008. Atımlı elektrik akımı (PEF) teknolojisi ile meyve suları/nektarlarının pastörize edilmesi: mikrobiyal inaktivasyon, kimyasal, fiziksel ve duyusal özelliklerinin incelenmesi. Bütçe: 138 000 TL
6. TÜBİTAK AR-GE projesi, araştırmacı, 2006-2009. Yüksek kaliteli zeytinyağı üretimi için değişik işlem tekniklerinin araştırılması/geliştirilmesi, 105O461. Bütçe: 440 000 TL
7. TÜBİTAK Kariyer Projesi, araştırmacı, 2005-2009. Ekonomik öneme sahip geleneksel peynirlerimizin (Erzincan Tulum Peyniri,  Ezine Beyaz Peyniri, Kars Kaşar Peyniri, İzmir Tulum Peyniri) aroma profilinin belirlenmesi ve orijinalitesinin/kalitesinin belirlenmesinde potansiyel aroma-aktif maddelerin kullanılması, Kariyer-104O530. Bütçe: 142 000 TL
8. The Ohio State Universitesi, proje yürütücüsü, 2005-2006. Laboratuar ölçekli atımlı elektrik akımı (pulsed electric fields, PEF) ünitesinin inşası. Bütçe: 19 500 USD
9. Molson, Kanada projesi, araştırmacı, 1998-2001. Atımlı elektik akımının karbondioksitli gıdalara uygulanması ve mikrobiyel inaktivasyon,
10. Michael Foods Inc. Illinois, araştırmacı, 1998-1999. Kullanıma hazır sıvı yumurtaların atımlı elektrik akımı ile pastörizasyonu.
11. Micheal Foods Inc. Illinois, araştırmacı, 1999-2000. Salsanın atımlı elektrik akımı ile pastörizasyonu.
12. US Army Research, Development and Engineering Center Projesi, araştırmacı, 2000-2001. Atımlı elektrik akımı prosesinin yoğurt benzeri yüksek vizkositeli gıdalara uygulanması. Bütçe: 5 000 000 USD
13. US Army Research, Development and Engineering Center Projesi, araştırmacı, 2000-2001. Atımlı elektrik akımı prosesinin ayran benzeri yüksek vizkositeli gıdalara uygulanması.
14. Nestle R&D Center, Ohio Projesi, araştırmacı, 1999-2000. Çikolatalı süt ve yaban mersini meyve suyunun atımlı elektrik akımı ile pastörizasyonu ve raf ömrünün belirlenmesi. Bütçe: 50 000 USD
15. OARDC, Ohio Agricultural Research Development Center Projesi, araştırmacı, 1998-1999. Elma sularının ve siderlerinin atımlı elektrik akımı ile pastörizasyonu ve raf ömrünün belirlenmesi. Bütçe: 30 000 USD
16. Nestle R&D Center, Ohio Projesi, araştırmacı, 1997-1997. Karbondioksit katılmış meyve sularınin formulasyonu ve duyusal analizleri. Bütçe: 45 500 USD
17. Nestle R&D Center, California Projesi araştırmacı, 1997-1997. Farklı konsantrasyonlarda hazırlanan üzüm konsantrelerinin meyve suyuna işlenmesinde renk ve duyusal özellikleri açısından önemi. Bütçe: 8 000 USD
18. Nestle R&D Center, Kanada Projesi  araştırmacı, 1997-1998. Spor içeceklerinin formulasyonu ve duyusal özellikleri. Bütçe: 16 000 USD
19. Organon Technica ve Silliker Laboratuvarları projesi, araştırmacı, 1995-1996. Escherichia coli O157:H7 ve Salmonella spp’nin 24 saatte tespiti ve uygulamaları. Bütçe: 15 000 USD
20. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu projesi,  proje yürütücüsü, 2009-2010. Atımlı elektrik akımı (PEF) teknolojisinin kırmızı şarapların kalite özellikleri üzerine etkisi. Bütçe: 30 000 TL
21. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu projesi, proje yürütücüsü, 2008-2010. Nar suyunun atımlı elektrik akımı (PEF) teknolojisi ile proses edilmesi. Bütçe: 55 000 TL
22. Mustafa Kemal Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu projesi, proje yürütücüsü, 2004-2006. MKÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Uygulama ve Araştırma Ünitesi Alt Yapı Projesi, 04 B 0601. Bütçe: 30 000 TL
23. Mustafa Kemal Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu projesi, proje yürütücüsü, 2006-2007. Atımlı elektrik akımı (PEF) teknolojisi ile vişne suyunun pastörize edilmesi: mikrobiyal inaktivasyon, kimyasal, fiziksel ve duyusal özelliklerinin incelenmesi. Bütçe: 5 000 TL
24. Mustafa Kemal Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu projesi, proje yürütücüsü, 2006-2007. Değişik konsantrasyonlarda demineralize peynir altı suyu katılarak üretilen fonksiyonel havuc suyunda fiziksel kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal analizler. Bütçe: 8 000 TL 
25. Mustafa Kemal Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu projesi, proje yürütücüsü, 2006-2008. Farklı depolama sıcaklıklarında muhafaza edilen tuzlu yoğurt, yoğurt ve ayranda Escherichia coli O157:H7’nin gelişiminin incelenmesi. Bütçe: 2 000 TL
26. Mustafa Kemal Üniversitesi-Ohio State Universitesi, proje yürütücüsü, Mayıs-Kasım 2005. L.monocytogenes and L. innocua inoküle edilmiş olan ayran örneklerinin yüksek hidrostatik basınç ile inaktivasyonu. Bütçe: 2 000 TL
27. Mustafa Kemal Üniversitesi- Ohio State Universitesi, proje yürütücüsü, Mayıs-Kasım 2005. Yüksek hidrostatik basıncın Türk tipi beyaz peynirlere inoküle edilen L monocytogenes ve doğal mikrobiyel flora üzerine etkisi. Bütçe: 2 000 TL
28. Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Fonu projesi, proje yürütücüsü, 2004-2006. Turkiye’de 1060 ve 2000 yillari arasinda meydana gelen gıda kaynaklı hastalıklar ve etkileri. Bütçe: 2 000 TL
29. Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Fonu projesi, proje yürütücüsü, 2003-2004. Geleneksel olmayan antimikrobiyal ajanların gıda kaynaklı mikroorganizmalar üzerine etkileri. Bütçe: 2 000 TL
30. Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Fonu projesi, araştırmacı, 2003-2003. Tilapiaların buzda depolanması esnasında meydana gelen biyokimyasal ve mikrobiyolojik değişimlerin incelenmesi. Bütçe: 2 000 TL
31. Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Fonu projesi, araştırmacı, 2003-2003. Karabalık etinden balık sucuğu üretimi, kimyasal, duyusal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi. Bütçe: 2 000 TL
32. Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Fonu projesi, proje yürütücüsü, 2002-2004. Hatay ilinde üretilen sütlerde Listeria monocytogenes taranması. Bütçe: 2 000 TL
33. Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Fonu projesi, proje yürütücüsü, 2002-2004. Hatay ilinde kesimi gerçeklesen ve satışa sunulan etlerde E. coli O157:H7 taranması. Bütçe: 2 000 TL

 

C - ALDIĞI ÖDÜLLER

• Yurt çapında düzenlenen YÖK sınavı ile yurt dışı yüksek lisans ve doktora bursu, 1993-1999.
• TUBİTAK  FP6 Ulusal Koordinasyon Ofisi AB Çerçeve Proje Önerisi Özendirme Ödülü Mayıs 2006
• TUBİTAK  FP6 Ulusal Koordinasyon Ofisi AB Çerçeve Proje Önerisi Özendirme Ödülü Mayıs Haziran 2006
• TÜBİTAK-Bilim Adamı Yetiştirme Grubu’nun (BAYG)  tarafından “2219-Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı 4 ay doktora sonrası burs (The Ohio State Üniversitesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü) 2005.
• TÜBİTAK FP6 Ulusal Koordinasyon Ofisi tarafından Çek Cumhuriyeti OMIBEL proje toplantısı desteği. Mayıs 2005.
• The Ohio State Universitesi, Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü. ‘The Graduate Student Outstanding Research Award’ 2000
• ‘Pulsed Electric Field Research Group Researcher of the Quarter Award’ 1999, Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü, The Ohio State Universitesi.
• ‘Pulsed Electric Field Research Group Researcher of the Quarter Award’ 1998, Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü, The Ohio State Universitesi.
• Tarafımdan geliştirilen iki içecek formülünün Kanada’da kabulü ve ulusal düzeyde üretilmesinden dolayı ‘Nestle Liquid Beverage Group Product Development Recognition’ ödülü, 1998.
• “Institute of Food Technologist (IFT) Product Development Competition Mid-west Area Winner’ (ABD Orta-Batı grubu galibi); 1998.
• Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden bölüm ikincisi olarak mezun, 1992
• Ankara Üniversitesi tarafından başarılı öğrencilere verilen burs, 1989-1992.
• Ankara Üniversitesi Avrupa Ülkeleri yabancı dil staj bursu 1990, 1991.

 

D - ULUSAL HAKEMLİ DERGİ YAYINLARI

1. Agcam, E., Akyildiz, A., Evrendilek, G. A. 2014.  Vurgulu elektrik alan teknolojisi (PEF); sistem ve uygulama odacıkları. Akademik Gıda. 12 (2): 69-78.
2. Hitit. B. ve Evrendilek, G. A. 2011.  Plastik ambalajlarda kullanılan antimikrobiyal ajanlar. Hasat Gıda Dergisi Mayıs-Haziran 26:36-43.
3. Gunal, D. ve Evrendilek, G. A. 2011. Yüksek hidrostatik basıncın süt ve süt ürünleri üzerine uygulanması. Süt Dünyası Ocak-Şubat 53:58.
4. Uysal, E. A. ve Evrendilek, G. A. 2010. Ozon üretimi ve gıda endüstrisinde uygulamaları. Dünya Gıda Dergisi Ocak (1): 54-62 Şubat (2)62-66.
5. Kadaş, Z., Evrendilek, G. A. 2009. Mikrodalga teknolojisi, gıdalarda mikrodalga sistemlerinin uygulanmaları ve mikroorganizmalar üzerine etkileri. Dünya Gıda Dergisi Ekim (10): 78-88.
6. Altuntaş, J. Akın, E. Evrendilek, G. A. 2008. Atımlı elektrik akımı: Sistem tasarımı ve mikrobiyal inaktivasyon.  Dünya Gıda Dergisi. Mart Sayısı: 78-85.
7. Karaoğuz, B., Evrendilek, G.A. 2009. Gıdalara uygulanan ileri teknoloji ısıl işlem uygulaması: Ohmik ısıtma. Hasat Dergisi Temmuz-Ağustos (290) 18-25.

 

E - ULUSLARASI KİTAP BÖLÜMLERİ

1. Evrendilek, G. A. and Özer, H. B. 2015. Modified Atmosphere Packaging of Dairy Foods. In Modified Atmophere Intelligent and Active Packaging: Science and Technology  (A.A. Wani, Ed).
2. Evrendilek, G. A. And Varzakas, T. 2015. Pulsed Electric Fields. In Food Processing Technologies: Impact on Product Attributes. (Varzakas, T., editör). CRC Press, Taylor & Francis Group, Boca Raton, Florida, U.S.A.
3. Evrendilek, G. A 2015. Pulsed Electric Field: Impact on Bioactive Ingredients, Nutritional, Safety and Sensory Properties (A. Jaiswal, Ed) Versita Publication.
4. Evrendilek, G. A. 2014. Nonthermal Processing of Milk and Milk Products for Microbial Safety. In Recent Advances in Dairy Microbiology and Biochemistry. (Özer, H. B. and Evrendilek, G. A., editors). CRC/Science Publishers.
5. Evrendilek, G.A. 2012. Microbial Stress Response to High Pressure Processing. Stress Responses
in Foodborne Microorganisms (Wong Wong C. H., editor)  Nova Science Publishers, Inc.
6. Evrendilek, G.A. 2011.Sugar Polyols. Sweeteners (Varzakas, T., editör). CRC Press.

 

F - ULUSLARASI KİTAP

1. Özer, H. B., and Evrendilek, G. A (eds). 2014. Dairy Microbiology and Biochemistry: Recent Advances. CRC Publishers.

 

G - ULUSAL KİTAP BÖLÜMLERİ

1. Evrendilek, G.A. Mehmetoğlu, A.Ç, Coşansu, S. Erkmen, O. 2010. Gıdaların Yeni Yöntemlerle Korunması. Erkmen O. (ed). Gıda Mikrobiyolojisi. Efil Yayınevi, Ankara.
2. Evrendilek, G.A. 2010.Gıdaların Birden Fazla Koruma Metodu ile Korunması Erkmen O. (ed). Gıda Mikrobiyolojisi. Efil Yayınevi, Ankara

 

H - ULUSLARARASI KONGRE SUNUŞ VE AKTİVİTE  RAPORLARI

1. Kurtoglu, A.B., Yavuz, R., and Evrendilek, G.A. 2014.Characterization and Fate of Grayantoxin in Mad Honey Obtained from Rhododendron ponticum Nectar. 4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi. Sözlü sunum. 5-9 Kasım2014. Fethiye Türkiye.
2. Uzuner, S., and Evrendilek, G. A. 2013. Nonthermal processing of fruit juices. Oral presentation. TUBİTAK MAM UNIDO International Workshop and Study Tour Programme Fruit Juice Processing: feasibility, manufacturing and quality control 17-21 Haziran 2013. Gebze Kocaeli
3. Yaman, A., Evrendilek, G. A. and Candoğan, K. 2013. Effects of high pressure at different level on shelf-life of turkey breast (külbastı). Poster sunumu. 2nd International Poultry Meat Congress. 23-29 Nisanl 2013. Antalya, Turkiye.
4. Bilen, B., and Evrendilek, G. A. 2013. High pressure processing of chicken breast. Sözlü sunum. 2nd International Poultry Meat Congress. 23-29 Nisan 2013. Antalya, Turkiye.
5. Sırdaş, E. and Evrendilek, G. A. 2013. Investigation of the use of high hydrostatic pressure on functional whey-based beverage. Poster sunumu. 4th Food Safety Congress. 14-15 Mayıs 2013, İstanbul, Turkiye.
6. Hitit, B., and Evrendilek, G. A. 2012.  Processing of freshly squeezed fruit juices by pulsed electric fields with respect to quality parameters. Oral presentation.  2nd  International Conference on Bio & Food Electrotechnologies Congress26-28 Eylül 2012, Salerno, İtalya
7. Yaman, A. and Evrendilek, G. A. 2012. Processing of coctail type sausages by high pressure processing. Sözlü sunum.  Advanced Nonthermal Processing in Food Technology: Effects on Quality and Shelf Life of Food and Beverages Conference, 7-10 Mayıs, 2012. Kuşadası, Türkiye.
8. Abca, E. E. and Evrendilek, G. A. 2012. Red wine processing by pulsed electric fields with respect to quality characteristics and microbial inactivation. Sözlü sunum. Advanced Nonthermal Processing in Food Technology: Effects on Quality and Shelf Life of Food and Beverages Conference, 7-10 Mayıs, 2012. Kuşadası, Türkiye. 
9. Ağçam, E., Akyıldız, A., and Evrendilek, G. A. 2012. Pasteurization of orange juice by pulsed electric fields and heat and effects on pectin methyl esterase enzyme. Poster sunumu. 3.Gıda Güvenliği Kongresi. Poster sunumu. 3-4 Mayıs, 2012 İstanbul, Türkiye. 
10. Evrendilek, G. A. 2012 Food Safety on Novel processing Technologies.  3. Gıda Güvenliği Kongresi. Poster sunumu. 3-4 Mayıs, 2012 İstanbul, Türkiye.
11. Bilen, B., and Evrendilek, G. A. 2011. Effects of high hydrostatic pressure on marination and quality of chicken breast. 4th International Congress on Food and Nutrition. Poster sunumu. 12-14 Ekim, Istanbul, Turkiye.
12. Perçin, A., Pamuk, P., Evrendilek, G. A. and Barbaros Özer. 2011. Effects of High Hydrostatic pressure on the rennet coagulation of milk.4th International Congress on Food and Nutrition. Poster sunumu. 12-14 Ekim, Istanbul, Turkiye.
13. Uysal, E.E. and Evrendilek, G. A. 2011. Pulsed Electric Field Processing of Red Wine by Pulsed Electric Fields. Poster sunumu. Novel Approaches in Food Industry 26-29 Mayıs, Izmir, Türkiye.
14. Hitit, B. and Evrendilek, G. A. 2011. Processing of Freshly Squeezed Tomato Juice by Pulsed Electric Fields with Respect to Quality Parameters. Sözlü sunum. Novel Approaches in Food Industry 26-29 Mayıs, Izmir,  Türkiye.
15. Hitit, B. and Evrendilek, G. A. 2011. Pulsed Electric Field Processing of Orange Juice. Poster sunumu. Novel Approaches in Food Industry 26-29 Mayıs, Izmir, Türkiye.
16. Karaoğuz, B.  and Evrendilek, G. A. 2011. Processing of Apple Juice with Pulsed Electric Fields and Cinnamon Essential Oils. Poster sunumu. Novel Approaches in Food Industry 26-29 Mayıs, Izmir,  Türkiye.
17. Kadaş, Z. Heper, G., Evrendilek, G. A. 2010. Investigating Metabolic Impacts of Bioactive Properties of Hawthorn Vinegar. Sözlü sunum. Innovations in Food Science and Nutrition: Future Challenges Conference 27-29 Eylül, Kahire, Mısır.
18. Karaoguz, B. Evrendilek, G. A. 2010. Effect of Pulsed Electric Field Processing on Microbial Inactivation and Quality of Kefir Poster sunumu. Innovations in Food Science and Nutrition: Future Challenges Konferansı 27-29 Eylül, Kahire, Mısır
19. Evrendilek, G.A. 2010. Effects of pulsed electric fields on quality characteristics of pomegranate juice. Poster sunumu. 16th IFU congress 4-7 Mayıs, 2010 Istanbul.
20. Altuntas, J., Evrendilek, G. A., Sangun, M. K. and Zhang. H. Q.2009. Processing of Peach Nectar by Pulsed Electric Fields with Respect to Physical and Chemical Properties and Microbial Inactivation. Oral Presentation. International Conference on Bio & Food Electrotechnologies Congress.22-23 October, Campaigne, France
21. Evrendilek, G. A., Avsar, Y.K.2009. Effect of Pulsed Electric Fields on Aroma Compounds and Sensory Properties of Apricot Nectar. Poster Presentation. International Conference on Bio & Food Electrotechnologies Congress.22-23 October, Campaigne, France.
22. Evrendilek, G. A. 2009. Pulsed Electric Field Processing of Pomegranate Juice. Poster Presentation. International Conference on Bio & Food Electrotechnologies Congress.22-23 October, Campaigne, France.
23. Evrendilek, G. A., Tok, F. M,  Soylu, E. M., Soylu, S. 2007. Inactivation of Botryitis cinerea Inoculated into Sour Cherry Juice, Apricot and Peach Nectars by Pulsed Electric Fields. Poster sunumu. Second International Congress on Food and Nutrition. 24-26 October 1007, Istanbul, TURKEY
24. Evrendilek, G. A., Avşar, Y. K. 2007. Effects of Pulsed Electric Fields on Aroma Compounds of Sour Cherry Juice. Sözlü sunum. Second International Congress on Food and Nutrition. 24-26 October 1007, Istanbul, Türkiye.
25. Altuntaş, J. Evrendilek, G. A., Sangun, M. K. 2007. Pulsed Electric Fields Processing of Peach Nectar. Poster sunumu. Second International Congress on Food and Nutrition. 24-26 October 1007, Istanbul, Türkiye.
26. Akın, E., Altuntaş. J.,  Evrendilek, G. A., and Zhang, Q. H. 2007. Development of Functional Fruit Juice Containing Whey Protein Concentrate to be Processed by Pulsed Electric Fields. Poster sunumu. Conference of Institute of Food Technologist (IFT) 28 Temmuz- 1 Ağustos, Chicago, IL
27. Altuntaş.J.,  Evrendilek, G. A., and Zhang, Q. H. 2007. Pulsed Electric Fields Processing of Sour Cherry Juice. Poster sunumu. Conference of Institute of Food Technologist (IFT) 28 Temmuz- 1 Ağustos, Chicago, IL
28. Evrendilek, G. A., Koca, N., Harper, W. J., and Balasubramaniam, V. M. 2006. Inactivation of Listeria monocytogenes in Turkish white cheese by high pressure processing. Poster sunumu. Conference of Institute of Food Technologist (IFT) 24-28 Haziran, Orlando, FL.
29. Evrendilek, G. A. and Balasubramaniam, V. M. 2006. High pressure processing of yogurt drink inoculated with Listeria monocytogenes and Listeria innocua. Poster sunumu. Conference of Institute of Food Technologist (IFT) 24-28 Haziran, Orlando, FL.
30. Evrendilek, G.A. Avşar, Y. K. ve Avşar T.A. 2005. Trademark problems of Turkish traditional food product through EU adaptation in Turkey: Protected designation of origin, protected geographical indication. Sözlü sunum. Trademark Administration Symposium. 14-15 April, Gaziantep, Turkey
31. Avşar Y. K., Karagül Yüceer, Y., Evrendilek, G. A., and Atay Avşar, T. 2004. Traditional dairy products produced from goat milk in Hatay Province of Turkey.  Poster sunumu. The Future of the Sheep and Goat Dairy Sectors held by CIHEAM, IAMZ and IDF, 28-30 October, Zaragoza, Spain.
32. Evrendilek, G. A. 2004. Microbiological aspectes of nonthermal emerging technologies for safety of dairy products. Sözlü sunum. International Dairy Symposium. 24-28 May. Isparta, Turkiye.    
33. Evrendilek, G. A., Yeom, H. W., Zhang, Q.H. 2004. Microbial, sensory, and physical evaluations of a yogurt-based drink processed by pulsed electric fields. Sözlü sunum. International Dairy Symposium. 24-28 May. Isparta, Turkiye.    
34. Evrendilek, G. A., Avşar, Y. K., Karagül-Yüceer, Y. 2004. Survival of Escherichia coli O157:H7 in different types of yogurt products. Poster sunumu. International Dairy Symposium. 24-28 May. Isparta, Turkiye.    
35. Avşar, Y.K.  Sangün, M. K., Karagül-Yüceer, Y. and Evrendilek, G. A. 2004. Changes in the volatile profiles of Tuzlu yoghurt (Salted yoghurt) during processing. Sözlü sunum. International Dairy Symposium. 24-28 May. Isparta, Turkiye.    
36. Masatçıoğlu, T. M., Avşar, Y. K, and Evrendilek, G. A. 2004. Effects of ingredients used in the production of Sürk cheese (spicy acid cheese) on survival of Staphyloccocus aureus Sözlü sunum. International Dairy Symposium. 24-28 May. Isparta, Turkiye.    
37. Dadalıoğlu, I., Evrendilek, G. A., Soylu, E. M., Soylu, S. and Kaya A. D. 2004.  Effects of Origanum minutiflorum and  Lavandula stoechas L. essential oils on Escherichia coli O157:H7 and Staphylococcus aureus inhibition. Poster sunumu. 2nd International Symposium New Resources in Pharmaceutical Industry, 27-31 May, Constantza-Romania.
38. Soylu, E. M., Kaya, A. D., Tok, F. M., Soylu, S. and Evrendilek, G. A., 2004. Antifungal efficacy of essential oils on elongation of Penicillum digitatum, casual agent of green mould rots of citrus. Poster sunumu. 2nd International Symposium New Resources in Pharmaceutical Industry, 27-31 May, Constantza-Romania.
39. Evrendilek, G. A., Avsar, Y. K. and Avsar, T. A. 2002. Thyme as an ethnic drink. Poster sunumu. Conference of Institute of Food Technologist (IFT) Anaheim, CA.
40. Avsar, Y. K., Evrendilek, G. A., Avsar, T. A., and Turk, H. 2002. Yogurt of the holy lands: salted yogurt. Poster sunumu. Conference of Institute of Food Technologist (IFT) Anaheim, CA.
41. Evrendilek, G. A., and Zhang, Q. H. 2001. Effect of acid and sublethal PEF stresses on the inactivation of E. coli O157:H7 treated by PEF. Sözlü sunum. Conference of Institute of Food Technologist (IFT), New Orleans, LO.
42. Evrendilek, G. A., Streaker, C. B., Dantzer, W. R., and Zhang, Q. H. 2001. Microbial inactivation and shelf life evaluation of cranberry juice processed by pilot plant PEF processing system. Poster sunumu. Conference of Institute of Food Technologist (IFT), New Orleans, LO.
43. Evrendilek, G. A., Yeom, H.W., Jin, T., and Zhang, Q. H. 2001. Shelf life evaluation of yogurt based strawberry flavored drink treated by pilot plant PEF system. Poster sunumu. Conference of Institute of Food Technologist (IFT), New Orleans, LO.
44. Yeom, H.W., Evrendilek, G. A, Jin, T., and Zhang, Q. H.2001. Shelf life evaluation of yoğurt based product treated by PEF. Sözlü sunum. Conference of Institute of Food Technologist (IFT), New Orleans, LO.
45. Li, S., Evrendilek, G. A., Dantzer, W., and Zhang, Q. H.2001. Microbial safety of carbonated beverage processed by PEF. Sözlü sunuş. Conference of Institute of Food Technologist (IFT), New Orleans, LO.
46. Ratanatriwong, R., Jin, T., Evrendilek, G. A., Yeom, H.W., and Zhang, Q. H. 2001. PEF processing of Rice Pudding. Poster sunumu. Conference of Institute of Food Technologist (IFT), New Orleans, LO.
47. Evrendilek, G. A.,  and Zhang, Q. H. ; Richter, E. R. ; Miller, C. 2000. Inactivation of Staphylococcus aureus by pulsed electric field treatment. Poster sunumu. Activities report of the R & D Associates. 53, Part 1/2: 381-386.
48. Evrendilek, G. A., and Zhang, Q. H. 2000. Inactivation of foodborne pathogens by bench scale pulsed electric field system. Poster sunumu. Activities report of the R & D Associates. 53, Part 1/2: 371-380
49. Evrendilek, G. A., Streaker, C. B., Dantzer, W. R., and Zhang, Q. H. 2000. Microbial inactivation and shelf life evaluation of chocolate milk processed by pilot plant PEF processing system. Sözlü sunum. Conference of Institute of Food Technologist (IFT), Dallas, TX.
50. Evrendilek, G. A., Wang, C., and Zhang, Q. H. 2000. Effect of pulse polarity on the inactivation of E. coli O157:H7 treated by pulsed electric fields. Sözlü sunum. Conference of Institute of Food Technologist (IFT), Dallas, TX.
51. Wang, C., Evrendilek, G. A., and Zhang, Q. H., 2000. Construction and evaluation of a bench scale PEF processing unit. Poster sunumu. Conference of Institute of Food Technologist (IFT), Dallas, TX.
52. Li, S., Dantzer, W. R., Evrendilek, G. A., and Zhang, Q. H. 2000. Inactivation of Lactobacillus brevis in highly carbonated beverage with Pulsed Electric Fields. Poster sunumu. Conference of Institute of Food Technologist (IFT), Dallas, TX.
53. Evrendilek, G. A., and Zhang, Q. H. 2000. Inactivation of pathogen microorganisms by PEF. Poster sunumu. US Army R&D Conference. Traverse City. MI
54. Zhang, Q. H., Wang, C., and Evrendilek, G. A., 1999. Design, construction, and evaluation of continuous laboratory scale PEF processing systems. Poster sunumu. COFE conference, Dallas, TX.
55. A Evrendilek, G. A., Zhang, Q. H., and Richter, E. R. 1999. Inactivation kinetics of E. coli O157:H7 by pulsed electric field treatment. Poster sunumu. Conference of Institute of Food Technologist (IFT), Chicago, IL.
56. Evrendilek, G. A., Zhang, Q. H., Richter, R. E., and Miller, C. 1999. Inactivation of S. aureus by pulsed electric field treatment. Poster sunumu. Conference of Institute of Food Technologist (IFT), Chicago, IL.
57. Evrendilek, G. A.,  Zhang, Q. H., and Richter, R. E. 1999. Inactivation of S. aureus by pulsed electric field treatment. Sözlü sunuş. U.S. Army Natick Meeting, Ohio State University, OH.
58. Evrendilek, G. A., Zhang, Q. H., and Richter, E. R. 1998. Inactivation of E. coli O157:H7 by pulse electric field treatment. Poster sunumu. Conference of Institute of Food Technologist (IFT), Atlanta, GA.
59. Evrendilek, G. A., Chism, G., and Richter, E. R. 1997. Rapid detection of E. coli O157:H7 and Salmonella spp. from a single enrichment in 24h. Poster sunumu. Conference of Institute of Food Technologist (IFT), Orlando, FL.

 

I - ULUSAL KONGRE VE SEMPOZYUM SUNUŞLARI

1. Evrendilek, G. A. 2014. Meyan kökü (Glycyrrhize glabra) içeceğinin atımlı elektrik akımı ile proses edilmesi. Sözlü sunum. 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu. 17-19 Nisan 2014, Adana.
2. Bilen, B., Evrendilek, G.A. 2013. Yüksek Hidrostatik Basınç Teknolojisi ve Tavuk Etine Uygulamaları. Poster sunumu. 8. Gıda Mühendisliği Kongresi 7-9 Kasım 2013, Ankara.
3. Uysal, E.E., Uzuner, S., Evrendilek, G. A. 2008. Kırmızı şarapların atımlı elektrik akımı ile proses edilmesi. Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu.6-8 Kasım Denizli, Türkiye
4. Evrendilek, G. A., Tok, M. F., Soylu, E. M.,Soylu, S. 2007. Atımlı (vurgulu) elektrik akımı uygulamasının Penicillum expansum canlılığı üzerine etkinliği. Poster sunumu. Gıda Mühendisliği 5. Kongresi 8-10 Kasım 2007, Ankara, Türkiye.
5. Akın, E., Altuntaş, J., and Evrendilek, G. A. 2007. Formülasyonu Geliştirilen Havuç Suyunun Atımlı Elektrik Akımı ile Pastörizasyonu. Poster sunumu. Gıda Mühendisliği 5. Kongresi 8-10 Kasım 2007, Ankara, Türkiye.
6. Altuntaş, J., Evrendilek, G. A., Sangün, MK. 2007. Kayısı nektarlarının Atılımı (vurgulu) elektrik akımı ile pastörizasyonu. Sözlü sunumu. Gıda Mühendisliği 5. Kongresi 8-10 Kasım 2007, Ankara, Türkiye.
7. Evrendilek, G. A. and Balasubramaniam, V. M. 2006. Yüksek basınç uygulamasının ayran örneklerine inoküle edilen  Listeria monocyogenes ve Listeria innocua üzerine etkisi. Sözlü sunum 9. Gıda Kongresi 24-26 Mayıs Bolu, Turkiye
8. Soylu, S., Soylu, M. ve Evrendilek, G. A. 2006. Dereotu (Anethum graveolens L.)  ve rezene (Foeniculum vulgare Mill.) uçucu yağlarının gıda ve bitki kaynaklı patojen bakteriler üzerine antibakteriyel etkilerinin incelenmesi. Sözlü sunum 9. Gıda Kongresi 24-26 Mayıs Bolu, Turkiye
9. Atay Avşar, T., Avşar, Y. K.  ve Evrendilek, G. A. 2006. Gıda güvenliği ve  başarılı risk iletişimi: Medyanın (yazılı, sözlü, görsel basının) sorumluluğu. Sözlü sunum 9. Gıda Kongresi 24-26 Mayıs Bolu, Turkiye.
10. Evrendilek, G. A. 2006. Gıda kalite ve güvenliği, Türkiyedeki durum ve gelişmeler. Hatay’ın geleneksel Ürünleri ve Avrupa Birliği Süreci Paneli.Aalen-Antakya Kültür ve Sanat Derneği. 21 Ocak, Hatay
11. Evrendilek, G. A. and Balasubramaniam, V. M. 2005. Inactivation of L.monocytogenes and L. innocua inoculated into yogurt drink by high pressure processing. The Ohio State University. HPP research meeting.  Columbus, OH. USA.
12. Dadalıoğlu, I. and Evrendilek, G. A. 2005. Chemical compositions and antibacterial effects of essential oils of Turkish Oregano, bay laurel, Spanish lavender, and fennel on common foodborne pathogens. The Ohio State University, HPP group meeting. Columbus, OH. USA.
13. Evrendilek, G. A., Avşar, Y.K. ve Avşar T.A. 2005. Avrupa Birliği’ne uyum kapsamında Türkiye’de geleneksek gıda ürünlerinin markalaşma sorunları: Menşe ve mahreç işaretleri. Sözlü sunum. Marka Yönetimi Sempozyumu, 14-15 Nisan, Gaziantep, Türkiye.
14. Durgac, E. ve Evrendilek, G. A. 005. Turkiye’de 1960 ve 200 yılları arasında meydana gelen gıda kaynaklı hastalıklar ve etkileri. Sözlü sunum. Gıda Kongresi, 19-21 Nisan Izmir, Turkiye.
15. Dadalıoğlu, I., Evrendilek, G. A. ve Avşar, Y. K.  2004. Hatay İli geleneksel ürünleri. Poster sunumu. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu. 23-24 Eylül Van, Türkiye.
16. Evrendilek, G. A., 2003. Sıcaklık ve asitliğe maruz  bırakılan Escherichia coli O157:H7 ‘nin atılımlı elektrik akımı (PEF) ve ısı uygulamalarına karşı davranışı. Sözlü sunum. GAP III Tarım Kongresi. 02-03 Ekim. Şanlıurfa, Türkiye.
17. Avşar, Y. K., Kılıç, A., Yüceer, Y., Evrendilek, G. A., Atay-Avşar, T. 2003. Bölgesel süt Endüstrisinin gelişiminde ‘orijine uygunluk’ sistemi ve Avrupa’daki uygulamaları. ,Sözlü sunum. GAP III Tarım Kongresi. 02-03 Ekim. Şanlıurfa, Türkiye.
18. Masatçıoğlu, M. T., Evrendilek, G. A., ve Avşar, Y. K. 2003. Sürk yapımında  kullanılan bazı baharatların antimikrobiyal özelikleri. Sözlü sunum. Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu 23-25 Mayıs, İzmir, Türkiye.
19. Dadalıoğlu, I., Evrendilek, G. A., ve Avşar, Y. K. 2003. Gıda kaynaklı  mikroorganizmalarla mücadelede alternatif antimikrobiyal maddelerin kullanımı. Çukurova Üniversitesi, Sözlü sunum. I. Bölgesel Öğrenci Gıda Sempozyumu. 17-18 Nisan. Adana, Türkiye.
20. Evrendilek, G. A., Avşar, Y. K., ve Masatçıoğlu, M. T. 2002. Alternatif pastörizasyon yöntemleri. Türkiye 7. Gıda Kongresi. 22-24 Mayıs, Ankara Türkiye.
21. Masatçıoğlu, M. T., Evrendilek, G. A., ve Avşar, Y. K. 2002. Farklı üretim tekniklerinin çökeleğin bileşimi, yapısı ve randımanı üzerine etkisi. Sözlü sunum. Türkiye 7. Gıda Kongresi. 22-24 Mayıs, Ankara Türkiye.
22. Avşar, Y. K., Masatçıoğlu, M. T., ve Evrendilek, G. A., 2002. Keçi sütünün bileşim ve fizikimyasal özelliklerinin süt teknolojisi açısından önemi. Poster sunumu. Türkiye 7. Gıda Kongresi. 22-24 Mayıs, Ankara Türkiye.
23. Evrendilek, G. A., Zhang, Q. H., and Richter, R. E. 1998. Inactivation of E. coli O157:H7 and E. coli 8739 apple juice by pulsed electric fields. Sözlü sunuş. U.S. Army Natick Meeting, Ohio State University, Columbus, OH.
24. Evrendilek, G. A., Zhang, Q. H., and Richter, R. E. 1997. Inactivation of E. coli O157:H7 apple juice by pulsed electric fields. Sözlü sunuş. U.S. Army Natick Meeting, Ohio State University, OH.
25. Evrendilek, G. A., Chism, G., and Richter, E. R. 1997. Rapid detection of E. coli O157:H7 and Salmonella spp. from a single enrichment in 24h. Poster sunumu. OVIFT meeting, Columbus, OH.


EĞİTİM VE ANALİZ CİHAZI SERTİFİKALARI
 
• HPLC,  LC-MSMS,  GS-MS,  GS-O,  FT-IR, DSC, ICP-MS, CHN-S, partikül ölçüm cihazı, flow sitometresi, zeta potansiyel ölçüm cihazı, PCR cihazın kullanıcı eğitim sertifikası
• Kemometri eğitim sertifikası
• Certificate of Thermal Processing of Ready to Eat Meat Products kursu, İlkbahar 2000.
• Certificate of Better Processing School, The Ohio State University (OSU), İlkbahar 1998.

 

AKTİVİTELER VE ÜYELİKLER

• Macaristan Szeged University Erasmus Öğretim Üyesi Değişim Programı Misafir Öğretim üyesi, 22-27 Eylül 2013.
• KOSGEB Bolu yönetim kurulu üyeliği 2008-2011
• AİBÜ Gıda Mühendisliği Erasmus Bölüm Koordinatörü 2007-2010.
• Euro Science Open Forum (ESOF) 2-7 Temmuz 2010, Torino, İtalya.
• Letonya Letonya University of Agriculture University Erasmus Öğretim Üyesi Değişim Programı Misafir Öğretim üyesi, 10-14 Mayıs 2010.
• Macaristan Szeged University Erasmus Öğretim Üyesi Değişim Programı Misafir Öğretim üyesi, 4-8 Mayıs 2009.
• The 4th International Theory and Technology of Food Safety Çalıştayı 27 Ekim-7 Kasım 2008. Beijing, Cin Halk Cumhuriyeti.
• Çek Cumhuriyeti Tomas Bata University Erasmus Öğretim Üyesi Değişim Programı Misafir Öğretim üyesi, 10-16 Mayıs 2008.
• TUBİTAK TOVAG proje önerilerinin değerlendirilmesinde uzmanlık görevi Mayıs 2007, Mayıs 2008, Ekim 2008
• The 4th International Theory and Technology of Food Safety workshop 27 Ekim-7 Kasım 2008. Beijing, Cin Halk Cumhuriyeti
• Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği Komisyon Üyeliği, 2006-2008.
• AB 7. Çerçeve Programı Gıda-Sağlık-Refah (FP7-KBBE-2007-1) çağrısında proje önerilerinin değerlendirmesinde uzmanlık görevi (evaluator), Brüksel- 28-30 Ekim 2007.
• AB 7. Çerçeve Programı Gıda-Sağlık-Refah (FP7-KBBE-2007-1) çağrısında proje önerilerinin değerlendirmesinde uzmanlık görevi (evaluator), Brüksel- 18-22 Haziran 2007.
• Mustafa Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Erasmus Bölüm Koordinatörü 2003-2006.
• Başbakanlık Ulusal Ajans tarafından B ve C tipi Leonardo Da Vinci Projeleri değerlendirme hakemliği, Mayıs 2007.
• Başbakanlık Ulusal Ajans tarafından B ve C tipi Leonardo Da Vinci Projeleri değerlendirme hakemliği, Mart 2006
• Başbakanlık Ulusal Ajans tarafından B ve C tipi Leonardo Da Vinci Projeleri değerlendirme hakemliği, Mart 2005
• Mustafa Kemal Universitesi Ziraat Fakültesi Dış İlişkiler Komisyonu üyesi; 2002-2005
• Mustafa Kemal Universitesi Ziraat Fakültesi Sosyal Komite üyesi; 2001-2002
• Institute of Food Technologist üyesi (IFT); 1995-
• Ohio State Universitesi Food Science & Technology Club üyesi; 1994-
• Ohio State Universitesi Turkish Student Association (TSA) başkan yardımcısı; 1996-1998 ve üyesi; 1994 -2008.
• Ohio State Universitesi Gıda Bimi ve Teknolojisi Bölümü ‘Product Development’ Takımı üyesi 1996-2000.
• Better Process Control School- Thermal processing, acidification, and container closure evaluation (ısısal işlemler, asitlendirme, ambalaj kapatma ve değerlendirme) kursu; 1998.
• HACCP eğitimi ve kursu; 1998.
• Et ve et ürünleri, içecekler, çikolata, kahve ve kahveli ürünler, süt ürünleri ile ilgili duyusal analizler konusunda kursiyer; 1997-1998.
• ‘Thermal Processing of Ready to Eat Meat Products’ eğitimi ve kursu; 2000.

 

Duyurular   [Tümü]

BAŞKAN

ÜYELERİMİZ

İdari Yapı

HİZMETLER

BİLGİ MERKEZİ

BOLU

Hizmet Birimleri