GEÇİCİ DEPOLAMA TESİSİNİN SEKTÖR LANSMANI YAPILDI

15 Ocak 2020 Çarşamba / Odamız tarafından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Güdümlü Proje desteğiyle yapılan geçici depolama tesisinin lansmanı gerçekleştirildi.

Geçici depolama tesisi işletici kuruluşu Okan Tur organizasyonuyla düzenlenen tanıtım toplantısı Vali Ahmet Ümit, Belediye Başkan Yardımcısı Mansur Şen, Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Mehmet Ali Arslan, BAİBÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Alişarlı, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka, Bolu Gümrük Müdürü Mustafa Ünsal, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Kaygusuz, OSB Müdürü Mustafa Gülen, Odamız Meclis ve Yönetim Kurulu ile Bolu ve Düzce’de faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Türker Ateş, Odamız tarafından, Bolu OSB ve Gerede TSO proje ortaklığında ve MARKA güdümlü proje desteğiyle hayata geçirilen geçici depolama tesisinin yapım hikayesini anlatarak, tesis için hazırlanan proje ile o güne kadar alınan en yüksek hibe tutarı olan 3,5 milyon TL’yi Bolu’ya kazandırdıklarını ifade etti. Başkan Türker Ateş, 1999 yılında kapanan Gümrük Müdürlüğü’nün de yeniden faaliyete geçmesi sonrasında firmalarımıza gümrüklü depolama olanağı sağlayacak böyle bir tesis kazandırmak için çalışma başlattıklarını kaydetti. Başkan Ateş, faaliyete geçen geçici depolama tesisinin sahibinin artık tüm sanayicilerimiz olduğunu dile getirerek tesisin tüm bölge sanayisine hizmet vermesini hedeflediklerini söyledi.

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, BAİBÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Alişarlı, Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Mehmet Ali Arslan ve Vali Ahmet Ümit’in konuşmalarıyla devam eden programda geçici depolama tesisi işletici kuruluşu Okan Tur Ltd.Şti. yetkilileri tarafından tesisinin özellikleri ve olanakları ile sunulan hizmetler hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.