“BURASI BOLU BURADA İŞ VAR”

21 Mart 2019 Perşembe - İstihdam Seferberliği bilgilendirme toplantısı, Vali Ahmet Ümit başkanlığında, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Meclis Başkanı Halit Ergül, BAİBÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Alişarlı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı il müdürleri, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Kaygusuz, OSB Müdürü Mustafa Gülen ve İlimizde en fazla istihdam sağlayan ilk 100 firmanın temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, dönem dönem üyelerle sektörel toplantılar yaptıklarını, bu kez de istihdam seferberliği konusunda bir araya geldiklerini belirterek katılım gösteren tüm firmalara teşekkür etti. Ateş, 21 Ocak’ta TOBB’de gerçekleştirilen Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan istihdam seferberliği çağrısı üzerine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve ilgili bakanlıkların çalışmalarıyla bugüne kadar verilen en nitelikli istihdam teşviklerinin hayata geçirildiğini söyledi ve Bolu iş dünyası adına teşekkür etti. İşverenleri bu teşviklerden azami ölçüde yararlanmaya davet eden Başkan Ateş, Bolu iş dünyası olarak istihdam seferberliğine mümkün olan en iyi katkıyı sağlayabilmeyi amaçladıklarını dile getirdi. TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun selamını da ileten Ateş, Hisarcıklıoğlu ile birlikte TOBB TSO Konseyi, 45 ülkede 22 milyon şirketi temsil eden Eurochambres Avrupa Şirketler Meclisi ve TOBB Tahkim Divanı’nın çalışmaları ile ilgili de üyelere bilgiler verdi.

Başkan Ateş’ten sonra Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın ve SGK İl Müdürü Mustafa Turan, istihdam seferberliği kapsamında sağlanan işveren destekleri ile ilgili sunumlar yaptı.

Vali Ahmet Ümit’in konuşmasıyla devam eden toplantının devamında, üye firmalar söz alarak istihdam seferberliği kapsamında yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları, ayrıca firma ve sektörleriyle ilgili sorun ve taleplerini aktardı.

Duyurular   [Tümü]