BOLU MANDA KAYMAĞI DA TESCİL EDİLDİ

05 Ekim 2020 Pazartesi / Odamız tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde tescil ettirilen coğrafi işaretli ürünlere yenileri eklemleye devam ediyor. Bolu Kıbrıscık Pirinci, Bolu Keşi, Bolu Patatesli Ekmeği ve Bolu Fındık Şekeri'nden sonra bu kez de İlimizin önemli yöresel ürünlerinden olan Bolu Manda Kaymağı'nın da coğrafi işaret tescili tamamlandı ve Odamız adına tescilli ürün sayısı 5'e, Bolu'nun tescilli ürün sayısı da 9'a yükseldi.

Odamız tarafından 2016 yılında başlatılan coğrafi işaret seferberliği sonuçlarını vermeye devam ediyor. Bundan önce 4 ürünün coğrafi işaret tescilini yaptıran Odamız, Ekim ayına da yeni bir tescil ile girdi. İlan süresi tamamlanan Bolu Manda Kaymağı, Odamızın beşinci coğrafi işareti olarak Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi.

Başkan Türker Ateş, yaptığı açıklamada “2016 yılından beri sürdürdüğümüz coğrafi işaret çalışmalarımızda 2020 yılı ciddi bir ivme kaydettiğimiz bir yıl oldu. Bugüne kadar 4 ürünümüz tescil edilmişti. 5 Ekim tarihi itibariyle de Bolu Manda Kaymağı’nı 5. ürünümüz olarak tescil ettirdik. İlimiz açısından son derece önemli ürünlerimizden olan, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da tescili hususunun üzerinde önemle durduğu Bolu Manda Kaymağını tescil ettirerek İlimize kazandırmış olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. 4 ürünümüzün daha şuanda tescil öncesi ilan süreci devam ediyor. Ayrıca 5 ürünümüzün de tescil süreci işliyor. Amacımız tüm bu ürünlerimizi ekonomimize en yüksek katma değer ile kazandırmak olacak. Ürünlerimizin tescilinden sonraki sürece de çok önem veriyoruz. Bu anlamda çalışmalarımız devam edecek. Ürünlerimiz Odamız adına tescil edilmiş olsa da Bolumuzun ürünleridir. Bu vesileyle, İlimizin 9., Odamızın ise 5. tescilli coğrafi işareti olan Bolu Manda Kaymağı’nın tüm üreticilerimize ve İlimize hayırlı olmasını diler, tescil sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.